Om Grindafjell

Vang er kontrastenes hjerte, nøyaktig midt mellom østlandet og vestlandet. Ser du østover, skuer du til mild, rolig østlandsnatur og skogkledde åskammer. Snur du deg vestover, faller blikket på Norges ville vest, Jotunheimen med tinder og kremtopper; bratt og dramatisk.

Her er du helt på skillet, som hytteeier får du i pose og sekk. Vil du bestige tinder eller bare nyte naturlig dramatikk, går du vestover. ønsker du snille omgivelser med ro til sinnet, sparker du østover. Om været er voldsomt vestover, så kan det hende du finner solen noen kast østover. Vang kommune har 14 topper over 2000 meter og sammen med nabokommunene er det over 200 topper over 2000 meter!

Møllehjul i fjellbekk eller lunsj ved et cruisebåtanløp

Midt i Norge, øverst i Valdres og høyt til fjells, men bare halvannen time fra saltvann på Vestlandet. Lærdal og laksefiske, Sogndal eller Årdal. Vestlandperlene er rett rundt hjørnet. Filefjell og alpinanlegg er en snau halvtime fra Grindafjellområdet. Grindafjell er området for variasjon og mangfoldige muligheter. Her kan du spikke møllehjul til fjellbekken den ene dagen, og spise godt mens du kikker på cruisebåtene dagen etter.

En godt bevart perle, i rolig og riktig utvikling

Kommunen Vang er et reiselivsområde med lange tradisjoner, den ville naturen tett på Østlandet har vært en honningkrukke for turister i lang tid. Samtidig har bygda og tettstedet Vang i Valdres vært forskånet for masseturismens sår i naturomgivelsene. Grindafjell er fortsatt en perle av stillhet og ro. Vi har tenkt oss om, og vi har aldri gjort noe vi angrer på med området vårt. Det vil vi fortsette med. Grindafjell utvikles i omtenksom takt. Det tror vi dessuten hytteeierene vil sette pris på.

Stor himmel, mye vær

Vang og Grindafjell har vidt utsyn over fjell-landskapet, Vang er ingen trang dal. Her er det åpent, med mye himmel. Her møtes østlandsvær og vestlandvær. Fjellene bærer bud om dramatikk med et karakteristisk sus. Blåst og styggevær mot øst, men kanskje solgløtt mot vest. Storm og stille, allslags vær. Kontrastene og lyset er spennende. Per Aabel malte bilder her. Landskapsmalere har visst å sette pris på været og variasjonene i Vang.